5I Ortak Dersler Hakkında

Başlama Tarihi :   22.09.2021 Bitiş Tarihi :   31.12.2021

5-ı (Atatürk İlkeleri ve Inkılap Tarihi,Türk Dili,İngilizce,Temel Bilgi Teknolojileri) Ortak Dersleri için aşağıdaki bilgileri okuyunuz.

1-Öğrenciler ekampus.cumhuriyet.edu.tr sistemine kullanıcı adı (Okul no) ve şifreleri (ÖBS şifresi) ile giriş yapabileceklerdir.

5I dersleri ”Microsoft Teams” platformu üzerinden gerçekleştirilecektir. Öğrencilerimizin ”Microsoft Teams” uygulamasını bilgisayar, tablet vb. cihazlarına indirmeleri gerekmektedir.

Öğrencilerimiz,  ekampus.cumhuriyet.edu.tr adresinden LMS(Öğrenim Yönetim Sistemi) girerek derslerinin içeriklerini, video kayıtlarını, duyurularını ve  online sınavlarını buradan takip edebileceklerdir.

2- 5-ı Ortak Dersler öğrenci işleri ile konularda her birimin öğrenci işleri ve rektörlük öğrenci işleri daire başkanlığından bilgi alabilirsiniz.

3-Atatürk İlkeleri ve Inkılap Tarihi,Türk Dili,İngilizce,Temel Bilgi Teknolojileri derslerinin çalışma notları sistem içerisinde ilgili dersin öğretim üyesi tarafından yüklenmektedir.

4-  5-ı Ortak derslerde devam zorunlu değildir. Öğretim üyeleri tarafından yapılacak derslere ister ders saatinde ister daha sonra istediğiniz bir zaman diliminde katılabilirsiniz. Bilgisayar veya internet bağlantınız olmaması nedeniyle dersleri izleyemediğiniz durumlarda, Enstitüler binası giriş katında bulunan CUZEM bilgisayar sınıfından hafta içi mesai saatlerinde yararlanabilirsiniz.

5- 5-ı ortak dersleri cep telefonu veya tablet bilgisayar ile takip etmek isteyen öğrencilerimiz herhangi bir program ya da uygulamaya gerek olmaksızın sisteme girerek dersleri canlı veya arşivden izleyebilirler.

6- 5-ı ortak derslerin arasınav, yıl sonu ve bütünleme sınavları çevrimiçi (online) olarak  ekampus.cumhuriyet.edu.tr adresinden yapılacaktır.

7- 5-ı ortak derslerinin ders programlarına

http://cuzem.cumhuriyet.edu.tr/2021/09/13/2018-2019-guz-donemi-5i-ortak-dersler-haftalik-ders-programlari/

adresinden ulaşabilirsiniz.

 

Yukarı