2021-2022 Eğitim-Öğretim Güz Yarıyılında Eğitim-Öğretimin Yürütülmesine İlişkin Genel Kurallar

Başlama Tarihi :   17.09.2021 Bitiş Tarihi :   31.12.2021

İlgili Senato kararı çerçevesinde 2021-2022 eğitim ve öğretim güz yarıyılında Fakültemizde eğitim öğretim süreçlerinin sağlıklı ve güvenli yürütülebilmesi için aşağıdaki genel kurallar esas alınmıştır:

• Fakülteye girişlerde öğrencilerimizden COVID-19 aşı kartları istenecek, aşı programına dahil ve ikinci doz aşısını en az 15 gün önce olan ya da en çok 72 saat öncesine ait negatif sonuçlu PCR testi olan öğrencilerimiz dersleri maske, mesafe ve temizlik kurallarına uygun şekilde yüz yüze takip edebilecektir.
  • Aşı kartı bulunmayan ve en çok 72 saat öncesine ait negatif sonuçlu PCR testini beyan etmeyen öğrenciler hakkında gerekli işlemleri yapmak üzere kayıt oluşturulacaktır.
  • Fakültemiz dersliklerindeki oturma düzeni sosyal mesafe kuralı gözetilerek yeniden düzenlenmiştir.
  • Derslerin giriş çıkış saatleri öğrenci yoğunluğunu azaltmak için yeniden ayarlanmıştır.
  • Fakültemizde yürütülecek yüz yüze ve çevrimiçi dersler için, ders süreleri 30 dakika, ders araları ise 15 dakika olacak şekilde belirlenmiştir. Yüz yüze veya çevrimiçi yapılan eğitimlerde blok ders veya ders birleştirme yapılmayacaktır.
  • Fakültemizde yüz yüze eğitimlerde temizlik, maske ve mesafe kurallarının uygulanması, sınıfların havalandırılması gibi bütün tedbirler ilgili komisyonları tarafından takip edilecek ve denetlenecektir.
  • Fakültemizde yürütülen yüz yüze eğitimlerde ve çevrim içi derslerde devam koşulu aranacaktır (5/ı dersleri hariç), karantina ve hastalık sebebiyle rapor sunan öğrencilerimizden ise rapor süresince devamsızlıkları aranmayacaktır.
  • Fakültemizde teorik ve uygulamalı derslerin ara sınav, final ve bütünleme sınavları öncelikle yüz yüze yapılacaktır. (Gerekli durumlarda çevrim içi sınavlar da yapılabilecektir.)
  • 5ı (Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Yabancı Dil), seçmeli ve alan dışı seçmeli derslerinin sınavları çevrimiçi yapılacaktır.
  • Fakültemizde kronik rahatsızlığı olan veya ailesi yüksek risk grubunda olan öğrencilerimizin kayıt dondurma talepleri değerlendirilecektir.

Prof. Dr. İdris ZORLUTUNA

Dekan