Dekanın Mesajı


Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile eş zamanlı olarak kurulan Fakültemiz, yasalar ve yönetmelikler ile belirlenen amaç ve ilkeler çerçevesinde işlevini 1974 yılından beri sürdürmektedir. 2010 yılına kadar Fen ve Edebiyat Fakültesi adı altında; Toplam 21 bölümü bulunan (14 bölümde Örgün öğretim ve 8 bölümde ikinci öğretim) fakültemiz, yaklaşık 4064 öğrencisi ile faaliyetlerine devam ederken, 2010 yılında Fen Fakültesi olarak ayrılmıştır.

 

Fakültemizin temel bilim bölümleri “Fizik”, “Kimya”, “Matematik” ve “Biyoloji” Bölümlerinin yanında disiplinler arası bölümleri olan “Biyokimya”, “İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri” ile “Moleküler Biyoloji ve Genetik” Bölümlerinde herhangi birini tercih ederseniz hem iyi bir eğitim alabilir hemde seçkin bir mesleğe sahip olabilirsiniz. Bunların yanında bilimin hayatımızı nasıl etkilediğini hayatımıza neler kattığına yakından tanıklık edebilirsiniz. 45 yıllık bir deneyime sahip fakültemiz sizi bu konuda destekleyebilecek çoğu profesör ve doçent, yaklaşık 100 kişilik seçkin ve nitelikli bir akademisyen kadrosunun yanında her türlü donanımlı zengin laboratuvar imkânlarına sahibiz. Ayrıca bazı bölümlerimizin arasında mevcut olan çift anadal ve yandal programları ile Üniversitemizin ortak olduğu Farabi, Erasmus gibi yurtiçi ve yurtdışı öğrenci değişim programlarını kullanarak bilginizin, görgünüzün, mesleğinizdeki yetkinliğinizin artmasını sağlayabilir hemde bilimsel, sosyo-kültürel gelişiminize katkı yapabilirsiniz.

 

Öğrencilerimize değer katan, ulusal ve uluslararası arenada kabul gören bilim insanları yetiştirebilmek için, öğretim üyelerimiz ve idari personellerimizle gayretle çalışmaktayız. Öte yandan meslek hayatınız boyunca karşılaşabileceğiniz sorunların çözümünde sizlere destek olmak için her zaman yanınızda olacağımızdan emin olabilirsiniz. Gelecek sizindir.

 

Başarı dileklerimle en içten sevgilerimi sunuyorum.

 

Prof. Dr. İdris ZORLUTUNA

Dekan

Yukarı