Tanıtım

         

Biyoloji Bölümü

Cumhuriyet Üniversitesi Biyoloji Bölümü, 1982 yılından bu yana lisans ve lisansüstü düzeyde öğretim gerçekleştirmektedir. Lisans ve lisansüstü öğrencilerine dünyamız ve ülkemizin biyolojik zenginliklerinin yani bitki, hayvan ve mikroorganizma türlerinin tanıtılması yanında, canlıların yapı ve fonksiyonlarının işleyişi hakkında bilgi sunmaktır. Bunun yanında çevresel olumsuzlukların, ekolojik sorunların belirlenmesi ve çözüm üretilmesi konusunda bilgi aktarımını sağlamaktadır. Şu an bölümümüzde 9 öğretim üyesi ve 9 araştırma görevlisi Genel Biyoloji, Zooloji, Botanik, Moleküler Biyoloji ve Genetik olmak üzere dört anabilim dalında görev yapmaktadırlar. Bölümümüzün odaklanmış olduğu araştırma konularından bazıları şunlardır; Anadolu’nun faunası, popülasyon genetiği ve polimorfizm, hayvan fizyolojisi ve biyokimyası, bitki sistematiği ve hidrobiyoloji.

Türkiye orijinli bitki örneklerinden (özellikle Sivas ili ve çevresine ait) 1983 yılından beri oluşturulmaya başlanmış olan bir herbaryumumuz bulunmaktadır. Bölüm öğretim elemanlarının katkılarıyla mevcut herbaryum geliştirilmeye çalışılmaktadır. Bölgemizin floristik ve faunistik zenginlikleri üzerine çalışmalarımız yoğunlaşmış durumdadır.  

Bilim dünyasına ve toplumumuza, evrensel bilimin geliştirilmesine katkıda bulunacak, etik değerlere önem veren nitelikli biyologlar yetiştirmek, üretilen bilginin yaygınlaştırılmasını benimseyen misyona önem vermekteyiz. Bilimsel çerçevede üniversitemizin gelişmesine, kaliteli eğitim öğretim sunmayı ve ulusal-uluslararası gelişmeleri takip eden, gelişmelere katkı sağlayan bir bölüm olma amacındayız. 

Bölüm Başkanı

SEVGİ DURNA DAŞTAN
Prof.Dr. SEVGİ DURNA DAŞTAN
Bölüm Başkanı

sdurna@cumhuriyet.edu.tr
Dahili :

Ana Bilim Dalı Başkanları

BÜLENT ÜNVER
Prof.Dr.
BÜLENT ÜNVER
Zooloji Ana Bilim Dalı Ana Bilim Dalı Başkanı

bunver@cumhuriyet.edu.tr
Dahili : 3027

HÜSEYİN AŞKIN AKPULAT
Prof.Dr.
HÜSEYİN AŞKIN AKPULAT
Botanik Ana Bilim Dalı Ana Bilim Dalı Başkanı

hakpulat@cumhuriyet.edu.tr
Dahili : 4678

SEVGİ DURNA DAŞTAN
Prof.Dr.
SEVGİ DURNA DAŞTAN
Moleküler Biyoloji Ana Bilim Dalı Ana Bilim Dalı Başkanı

sdurna@cumhuriyet.edu.tr
Dahili :

ŞİFA TÜRKOĞLU
Prof.Dr.
ŞİFA TÜRKOĞLU
Genel Biyoloji Ana Bilim Dalı Ana Bilim Dalı Başkanı

turkoglu@cumhuriyet.edu.tr
Dahili : 6061

Bağlantılar

Araştırma

İletişim

İletişim

Bölüm Sekreteri

Fikret ÖZKAN

Telefon

+90 346 487 60 50

Adres

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi

Fen Fakültesi

Biyoloji Bölümü

58140 SİVAS

E-Posta

fenbiy@cumhuriyet.edu.tr

 

Fakültemiz Telefon Rehberi İçin Lütfen Tıklayınız

Yukarı