Tanıtım

BİYOKİMYA BÖLÜMÜ

Biyokimya, biyolojik sistemlerin kimyasal yapı ve işlevlerini moleküler düzeyde inceleyen bir bilim dalı olup, sağlık ve yaşam bilimlerinin temelinde yer almaktadır. Bu amaçla, pek çok bilim dalı ile yakından ilişki içindedir.

2011-2012 öğretim yılında eğitime başlayan Biyokimya bölümünde; 3 Profesör, 1 Doçent, 2 Yardımcı Doçent ve 2 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 8 öğretim üyesi bulunmaktadır. Bölümümüzde canlı yaşamı ile ilgili biyoloji, fizik, kimya, gibi temel bilimlere hakim, biyokimya alanında uluslar arası gelişmeleri takip edebilecek, sağlık bilimleri, beslenme ve çevre olaylarını ilgilendiren konularda bilimsel ve teknolojik alanda gerekli katkıları yapabilecek, etkili ve verimli çalışma disiplinini kazanmış insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla lisans eğitiminin verilmesi hedeflenmiştir.

Öğrenim süresince, zorunlu ders ve laboratuarlar dışında değişik seçmeli ders alarak ve bir bitirme tezi hazırlamak koşulu ile 135 krediyi tamamlayan öğrencilerimiz mezun olacaktır. Ayrıca, Lisans öğrencilerinden gerekli koşulları sağlayanlar, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nde çift anadal yapma olanağına sahiptirler.  Öğrencilerimizin, 1 veya 2 dönem ERASMUS değişim programı kapsamında yurt dışında veya FARABİ değişim programı kapsamında yurt içinde başka bir üniversitede devam edebilme imkânları bulunmaktadır. Yüksek lisans ve doktora programlarından oluşacak lisansüstü eğitiminde ise; bilimsel olarak donanımlı araştırmacı ve akademisyen yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Biyokimya alanında güncel akademik ve mesleki temel eğitimi alan mezunlarımız, resmi/özel sektör ARGE bölümlerinde araştırmacı, tıbbi ve kimyasal maddeler, tarım ilaçları, ilaç, gıda, kozmetik ve deterjan sanayileri gibi endüstriyel kuruluşlarda uygulamacı olarak görev alabilirler. Ayrıca, mezunlar lisans eğitimi tamamlandıktan sonra yüksek lisans ve doktora eğitimi alarak akademik kariyer yapabilirler.

Bölüm Başkanı

SALİH GÖRGÜN
Prof.Dr. SALİH GÖRGÜN
Bölüm Başkanı

sgorgun@cumhuriyet.edu.tr
Dahili : 2945

TANER DAŞTAN
Doç.Dr. TANER DAŞTAN
Bölüm Başkan Yardımcısı

tdastan@cumhuriyet.edu.tr
Dahili : 124

Ana Bilim Dalı Başkanları

Araştırma

İletişim

İletişim

Bölüm Sekreteri

Emel Berna TUNA

Telefon

+90 346 487 29 66

Adres

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi

Fen Fakültesi

Biyokimya Bölümü

58140 SİVAS

E-Posta

fenbiyokim@cumhuriyet.edu.tr

 

Fakültemiz Telefon Rehberi İçin Lütfen Tıklayınız

Yukarı