Tanıtım

İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü

Günümüzde istatistik bilimini öğrenmek ve bu öğrendiklerini çağımız teknolojisi bilgisayarı bir araç olarak kullanarak daha hızlı ve güvenilir bir şekilde hesaplamalar, analizler, tahminler ve testler yapabilmek bilgi ve teknoloji çağında oldukça önemlidir. Bunun için, bazı bilgisayar paket programların kullanımının öğrenilmesinin yanı sıra, karşılaşılan problemlere has algoritmalar tasarlayıp kendi bilgisayar programlarını kodlayıp yazabilmek ve bazı simülasyon çalışmalarını yapabilmek gerekmektedir. Ayrıca, istatistik biliminin ortaya koyduğu yeni yöntemler ve bilgisayar teknolojisindeki baş döndürücü gelişmeler göz önüne alındığında bu bilimlerin birlikte öğrenilmesi ve öğretilmesi daha donanımlı bireylerin yetişmesine önemli katkı sağlayacaktır.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde yer alan, program kodu 102690127 olan, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri programı, öğretim süresi 4 yıl olup, sayısal puan türünde 2018-YKS ile lisans programına öğrenci almaya başlamıştır.

Anadolu’nun en eski ve önemli yerleşim merkezlerinden biri olan ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı yer Sivas’tır. Sivas merkezde, Kızılırmak Nehri’nin yanı başında ve Kardeşler Kent Ormanı eteklerinde 1974 yılında kurulmuş olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi büyük bir yerleşkeye sahiptir.

Üniversitemiz yerleşkesinde kütüphane, kültür merkezi, yurtlar, yemekhane, kafeterya, kantinler, mediko sağlık merkezi, merkezi amfi, kırtasiye, market, internet, yarı olimpik yüzme havuzu, çim saha, spor salonları, öğrenci kulüp ve toplulukları gibi sosyal olanaklar mevcuttur.

Fen Fakültesi, üniversitemiz ile birlikte kurulmuş olup konum olarak yerleşkenin tam merkezinde yer almaktadır.

İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü, üniversitemiz Fen Fakültesi’nin yeni bölümlerinden biridir. Sağlıklı büyümeyi hedefleyen bölümümüz, her geçen gün bilimsel faaliyetlerini artırmakta, akademik kadrosunu geliştirmekte ve hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir.

İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü’müzde, 1 Profesör, 1 Doçent, 2 Doktor Öğretim Üyesi, 2 Öğretim Görevlisi ve 1 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 7 akademik personel bulunmaktadır.

İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü mezunları, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Rekabet Kurumu, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Askeri Elektronik Sanayii (ASELSAN), Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ), Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ), Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Merkez Bankası, devlet bankaları ve özel bankalar, Borsa İstanbul, finans sektörü, hayat, konut ve araç gibi sigorta şirketleri, araştırma şirketleri, Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge), planlama ve proje yönetimi, kalite ve süreç kontrol, nüfus, sağlık, eğitim, ekonomi ve spor araştırmaları ve analizleri, spor kulüpleri, televizyonlar, gazeteler, bilgisayar yazılım şirketleri, bilgi işlem merkezleri, bilgi teknolojileri, bilişim sistemleri, sistem analizi ve entegrasyonu, veri analizi, veri tabanı yönetimi, yazılım mimarisi, yazılım geliştirme, web tasarımı ve mühendislik gibi pek çok alanda iş bulma olanaklarına sahiptirler.

İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nden mezun olan öğrenciler, kendi bölümlerinin yanı sıra, üniversitelerin istatistik, bilgisayar bilimleri, ekonometri, aktüerya, aktüerya ve risk yönetimi, sigortacılık ve aktüerya bilimleri, sigortacılık ve risk yönetimi ile endüstri mühendisliği bölümlerinde yüksek lisans yapabilmekte ve akademisyen olabilmektedirler. 

Bölüm Başkanı

MUHAMMET BEKÇİ
Prof.Dr. MUHAMMET BEKÇİ
Bölüm Başkanı

mbekci@cumhuriyet.edu.tr
Dahili : 6026

YENER ÜNAL
Dr.Öğr. Üyesi YENER ÜNAL
Bölüm Başkan Yardımcısı

uyener@cumhuriyet.edu.tr
Dahili : 6030

Ana Bilim Dalı Başkanları

Bağlantılar

Araştırma

İletişim

İletişim

Bölüm Sekreteri

Songül KELEŞ

Telefon

+90 346 487 13 79

Adres

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi

Fen Fakültesi

İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü

58140 SİVAS

E-Posta

fenist@cumhuriyet.edu.tr

 

Fakültemiz Telefon Rehberi İçin Lütfen Tıklayınız

Yukarı